tiistai 1. toukokuuta 2012

TOP 10 parhaat näyttelijöiden musiikkiesitykset

Maailmassa on monenlaisia multitalentteja. Leffat ja musiikki on yksi ala, missä on mahdollista pärjätä molemmissa. Mutta vain toiseen suuntaan se tuntuu onnistuvan. Monet muusikot ovat koittaneet siipiään leffoissa, ja aika iso osa on myös menestynyt. Mutta on myös näyttelijöitä jotka ovat yrittäneet vallata musiikkibisnestä. Siinä kuitenkaan ei juuri kukaan ole onnistunut. On silti muutamia klassikkobiisejä, jotka ovat näyttelijöiden tekeleitä, joten nostetaan tällä kertaa listalle TOP 10 PARHAAT NÄYTTELIJÖIDEN MUSIIKKIESITYKSET. (Ja Jennizer Lopezia en laske millään tavalla näyttelijäksi, joten häntä en listalle tosiaan voi laittaa.)

10: Don Johnson - Heartbeat 


Don Johnson, tuo Miami Vicen trendikäs poliisi, teki aikanaan hitin, Heartbeat. Muuta mainittavaa ei musiikin saralla kuitenkaan tuo valkoiseen puuvillapukuun pukeutunut TV-kyttä aikaan saanutkaan. Biisi nousi aikanaan jopa Billboardin sijalle #5. Ei huono saavutus. Leffoista hänet tunnetaan parhaiten roolistaan pätkässä Harley Davidson & The Marlboro Man tai Machete.

9: Nicole Kidman & Robbie Williams - Something stupid


Vaikka kyseessä onkin duetto, Australian lahja maailmalle, Nicole Kidman yllätti laulutaidoillaan tässä biisissä. Eihän tämä tietysti mikään minun suosikki ole, mutta jossakin hississä soitettaessa varmasti toimii. Kidman näytteli muunmuassa musikaalileffassa Moulin Rouge! joten jonkinlaista kykyä musiikinkin alalla Kidmanilla varmasti on.

8: David Hasselhoff - Looking for freedom


Miksi "The Hoff" on listalla? Koska tämä kyseinen biisi nousi vuonna 1989 Saksan listaykköseksi. Ja saksalaiset eivät koskaan ole väärässä. Muutama muu Hasselhoffin biisi on noussut ykköseksi Itävallassa ja Sveitsissä, mutta tästä biisistä kaikki kyllä tuntee Hasselhoffin musiikilliset kyvyt. Ja pakko myöntää, niin korni kuin tämä biisi onkaan, se on parempi kuin Hasselhoffin näyttelijän taidot. Tunnetuin roolihan oli Michael Knight TV-sarjassa Ritari Ässä, sekä ryijyrintainen hengenpelastaja Mitch Buchannon sarjassa Baywatch. Parhaan leffaroolin hän vetää kuitenkin cameoroolissa, Saksan polttopallomaajoukkueen valmentajana leffassa "Dodgeball; the true underdog story."

7: Adam Sandler - Secret


Laulajana Sandler on aivan saamaton, mutta ei se estä tekemästä musiikkia. Kaikki Sandlerin levyt ovat samanlaista komediaa kuin leffatkin, eli vain paikoitellen ne naurattavat. Mutta kuten leffojen puolella, on myös musiikin saralla osunut joskus kohdalleen. Secret on hauska ja menevä kappale, joka kertoo alakertansa sheivanneesta miehestä. Leffapuolelta Sandler tunnetaan varmaan parhaiten leffoista Happy Gilmore, Airheads, The Wedding Singer, Waterboy ja Little Nicky. Onhan niitä muitakin.

6: Marky Mark and the Funky Bunch - Good Vibrations


Ennen leffauraansa, Marky Mark alias Mark Wahlberg oli rap-muusikko. Koska ura ei juurikaan auennut, hänestä tuli kaikkien onneksi näyttelijä. Markin isoveli Donnie teki saman tempun paljon myöhemmin, mutta hänen musiikkiura sentään on huomattavasti parempi. Donniehan oli se "paha poika" New Kids On The Block:issa. Mark pikkuveljenä ei tietysti halunnut jäädä huonommaksi tai leimautua poikabändin jäseneksi, joten pahan pojan imagolla rappia tekemään 90-luvun tyyliin. Biisi meni ykköseksi Ruotsissa ja USA:ssa. Leffoja missä Mark esiintyy, ovat mm. The Departed, Invincible, Boogie Nights ja The Italian Job. 

5: Patrick Swayze - She's like the wind


Biisihän on aivan surkea, mutta ilmeisesti joku tästä on joskus tykännyt. Dirty Dancing -leffa on edelleen keski-ikäisten naisten märkä uni, ja tämän leffan soundtrackilta tämäkin tuotos löytyy. Laadullisesti ihan kelpo kappale, jos tällaisesta tykkää. Eri listoille kymmenen kärkeen tämä löysi aikanaan Ruotsissa, Norjassa, Irlannissa ja USA:n Billboardilta. Naiset tuntevat Swayzen myös leffasta Ghost, missä Swayze käy  kummittelemassa Demi Mooren luona. Miehet eivät tunne hänet muualta kuin Roadhouse - Kuuma kapakka ja Youngblood - Lätkä veressä.

4: Dogstar - Enchanted


Kukas se siellä oikealla onkaan? Sehän on Keanu Reeves, Dogstarin basisti. Ehkä hieman väärin ottaa tämä biisi mukaan, koska Keanu ei itse laula, mutta hällä väliä. Basistit on bändin kovimpia jätkiä, ja Keanu sen homman kyllä osaa kohtalaisen hyvin. Triviaksi vedetään vaikka se, että Dogstar oli aikanaan esiintymässä Vaasan Rantarockissa, joskus 90-luvun alussa. Tarkkaa vuotta en toki muista, mutta bändin olen livenä nähnyt. Leffoista Keanu parhaiten tunnetaan Matrix-trilogiasta. 

3: Juliette Lewis & the Licks - Hot Kiss


Aina kun leffaan tarvitaan hieman yksinkertaisen naisen roolia, tuntuu että siihen löytyy aina Juliette Lewis. Harvassa ovat erilaiset roolit tällä naisella, mutta kaippa se on paras pysyä siinä mitä osaa. Rokkihenkistä settiä löytyy The Licksin kanssa soittaneelta Lewisiltä, ja tämä ei ole edes ainut hyvä kappale. Lisääkin löytyy. Eihän se laulu ihan puhtainta ole, mutta rokkia kun soittaa niin saa vetää vähän nuotin vierestä, kunhan asenne on kohdillaan.

2. Bruce Willis - Under the boradwalk


Siltä ajalta kun Brucella oli vielä tukkaa päässä, on tämä musiikkiesitys. Äijämäisten roolien sankari vetää tämän biisin hyvin jopa livenä, mikä lienee aika harvinaista muskelisankarilta. Ei varmasti Sylvester Stallone tai Vin Diesel tällaiseen pystyisi. Musiikkiura jäi lyhyeksi, mutta edelleen Willis laulaa lurittelee pienimuotoisesti. Leffapuolella Williksen löytää Die Hard - leffoista, Pulp Fictionista ja vaikka 12 apinasta.

1: Eddie Murphy - Party all the time


Tätä ei monikaan tunnista Eddie Murphyn kappaleeksi. Taustalta löytyy toki kulttihahmo Rick James, joka kappaleen Murphylle teki. Suomessakin listasijoitus oli parhaimmillaan 16:s, eli ei lainkaan huonosti. Kappale on listattu monille eri listoille, kuten yhden hitin ihmeet, mitä tämä toden totta olikin. Murphy on leffapuolella parhaiten tunnettu Beverly Hills Cop leffasarjasta, ja monesta muustakin komediasta. Ehkä kuitenkin oli paras valinta jatkaa leffapuolella, ja lopettaa musiikkiura ns. huipulla. 


1 kommentti:

  1. Mihin jäi Jared Leto? Requiem for a dream ja muitakin leffoja sekä bändinsä 30 seconds to Mars.

    VastaaPoista