torstai 3. toukokuuta 2012

TOP 10 parhaat leffojen jatko-osat. (Jatko-osa surkeimmille jatko-osille)

Koska ensimmäinen TOP 10 -blogiteksti koski huonoimpia leffojen jatko-osia, lienee syytä sitten listata myös ne parhaat jatko-osat. Tämä lista on huomattavasti helpompi, sillä monesti nuo leffat ovat niin hyviä, että ne on pakosti nähty. Ja hyviksi todettu. Hyvin harva ykkösosa saa jatkoa yhtä hyvästä, tai jopa paremmasta jatko-osasta, mutta näitäkin on. Joten tässä listaus TOP 10 PARHAAT ELOKUVIEN JATKO-OSAT. Olkaapa hyvä!

Kunniamaininta: Titanic II


Yksi leffamaailman suurimmista on saanut rinnalleen jatko-osan. Leonardo DiCaprio onnistutaan pelastamaan hengissä, oltuaan jäädytettynä meren pohjassa nykypäivään asti. Tästä alkaa ajojahti, kun Jack (DiCaprio) karkaa tutkimuslaitoksesta ja lähtee etsimään Rosieta.

10: Aliens


Alkuperäisen leffan menestys oli monelle yllätys, mutta jatko-osan ilmestyminen sen jälkeen ei enää ollut kenellekään ihme. Piti vain keksiä sopiva juoni., tarina, ja saada Sigourney Weaver pääosaan. Kun ainekset oli koossa, ei muuta kuin kuvaamaan. Lopputulos on hurja ja jännittävä trilleri, joka takuuvarmasti liimaa persuksen penkkiin kiinni. Avaruuskauhua koko leffan ajan.

9: Rise of the Planet of the Apes


Jälleen yksi elokuva, missä vanha klassikkosarja on nostettu eetteriin, ja tehty alkuperäisiä tapahtumia edeltävä leffa. Ensimmäiset Apinoiden planeetat on tehty jo kauan sitten, 1968 se kaikkein ensimmäinen. Nykytekniikalla tällaisten osien teko on helppoa, ja tähän on tartuttu. Tätä ennenhän jo vuonna 2001 tehtiin yksi sarjan leffa, mutta se ei pahaksi onnekseen ollut kovinkaan onnistunut leffa, mutta tämä taasen on. Ehkä hieman pitkästyttävä leffa, mutta sitä jaksaa odottaa mielellään, kun tietää mitä lopussa on luvassa. Apinat valtaavat maan.

8: Mad Max II - The Road Warrior


Ydinsodan jälkeisessä maailmassa kaikesta on pulaa. Mel Gibson on planeetan pahin karju, jonka tappaminen on vaikeaa, ja kosto siitä on aina suloinen. Hienoa vielä on Gibsonin hahmon sympaattinen hiljaisuus, sillä montaakaan vuorosanaa ei leffassa hänellä ole. Mad Max oli enemmän pienen porukan kulttileffa, mutta tämä toi leffasarjan myös suuren maailman tietoisuuteen. Myös kolmososa tehtiin aikanaan, ja se taas ei ole kovinkaan mairitteleva pätkä, eikä Tina Turner sitä leffaa ainakaan paranna.

7: X Men - First Class ja X II


X II on toinen osa X-Ryhmän leffoista. Ensimmäinen oli aika heppoinen, ja siinä jouduttiin viettämään aika paljon aikaa hahmojen esittelyyn ja muuhun ympäristöön, ja tarina jäi heikoksi. Kakkosessa tarinaa on paljon enemmän, hahmoja nähdään enemmän tosi toimissa, ja leffanakin teos on todella maittava. Mutta.. sitten tehtiin myöhemmin vielä parempi jatko-osa, tosin se on esiosa, eli First Class.

Leffana First Class oli aika keskinkertainen, mutta sen tarina on huippu. Aiheesta oli tehty jo monta leffaa, sekä erillinen spinoff-pätkä Wolverinelle. Tämä leffa kertoo koko X-Ryhmän alkutaipaleen, miten Magneto ja Xavier riitaantuivat, ja miten Xavier myös rullatuoliin joutui. Pelkän tarinan ja sen tuoman erinomaisen pohjustuksen takia tämä esiosa jatko-osana on osuva.

6: The Bourne Supremacy ja The Bourne Ultimatum
(Medusan isku ja Medusan sinetti)


Koko Bourne-trilogia joka tähän asti on julkaistu, ansaitsisi paikan tällä listalla. Alkuperäistä ei tietysti voi laittaa, koska se ei ole jatko-osa, mutta kaksi muuta jaksoa tässä on. Leffat ovat juoneltaan ja toteutukseltaan mainioita. Ei mitään hillitöntä Hollywood-erikoistehostesaastaa a'la Michael Mann, vaan toiminta on kohtalaisen pienimuotoista ja antaa odottaa itseään. Juoni pitää mukavasti mukanaan alusta loppuun, koko trilogia on hyvin toisiaan tukeva, ja kaikin puolin hyvää viihdettä.

5: Kummisetä II


Yksi harvoista jatko-osaleffoista, joka on voittanut Oscarin. Syystäkin. Leffa on yksi kulttuurihistoriallisista aarteista, ja onkin sen takia päässyt harvinaisten leffojen joukossa USA:n kansallisarkistoon talteen. Sinne ei ihan turhat leffat pääse. Jos haluat katsoa loistavia näyttelijöitä, erinomaisen leffan, ja tuhlata siihen aikaa muutaman tunnin, tee se tämän leffan parissa. Suosittelen toki alkuperäisen katsomista ennen tätä, sillä joitakin asioita ei välttämättä hoksaa, jos ensimmäinen on näkemättä.


4: The Dark Knight(Yön ritari)


Ylivoimaisesti paras kaikista Batman-leffoista. Tätä katsoessa melkein nousee myötähäpeä kaikkia niitä 90-luvun leffoja kohtaan, missä ollaan aivan liikaa Adam Westin aikaisessa maailmassa. Heath Ledger tekee aivan uskomattoman roolisuorituksen Jokerina. Muutenkin leffasta huokuu juuri sellainen synkkä Gotham City, millainen paikka sopiikin Batmanin temmellyskentäksi. Leffa ei suoranaisesti ole jatkoa millekään aiemmalle, mutta samaa aihetta ja samaa roolihahmoa käytetään hyväksi.

3: Die Hard II


Jälleen kerran erinomainen toimintaleffa, minkä kakkososalle on ladattu kovat paineet. Die Hard pystyy vastaamaan niihin täysin. John McClane, näyttelijänä Bruce Willis, on jälleen siviilissä oleva poliisi väärään aikaan väärässä paikassa. Vastassa on tällä kertaa huumepomo ja häntä vapauttamaan tulossa oleva korruptoitunut sotilaskomppanja. Toki leffa vetää lähes kaikki perinteiset leffakliseet läpi, ja sankari saa lopussa kaiken pelastettua. Tiivistahtinen action-pläjäys jaksaa viihdyttää montakin katselukertaa läpi. Leffasta tehtiin myös 3. ja 4. osat, mutta niissä mennään hiljalleen jo kohti sitä toista ääripäätä.

2: Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back
(Imperiumin vastaisku)


Tähtien sota. Tuo jokaisen sankaritarinan klassikko jatko-osa. Ensimmäinen episodi, joka oikeasti oli neljäs jakso, mutta se julkaistiin ensimmäisenä, oli yksi kaikkien aikojen leffoista. Aikaansa edellä olleet erikoistehosteet, klassinen sankaritarina ja tapahtumapaikkana kiinnostava avaruus. Jatko-osaa odoteltiin muutaman vuoden, ja tulos olikin paikoitellen mielipiteitä jakava. Silti tämä leffa on katsojien suosikki kaikista kuudesta tehdystä. Se tosin ei ole vaikea suoritus, sillä prequel-jaksot 1-3 ovatkin täyttä kuraa. Imperiumin vastaisku on edeltäjäänsä synkempi, pohjustaa mainiosti koko galaktista valtakuntaa, ja tuo mukaan Yodan, ja paljastaa yhden kaikkien aikojen synkimmistä isä-poika suhteista. Siihen ei pysty Salatut elämät tai Kauniit ja rohkeat koskaan.

1: Terminator II - Judgement day


Voiko onnistuneempaa jatko-osaa oikeastaan tehdä? No voi, mutta vaikeaa se tulisi olemaan. Alkuperäinen Terminator on klassikko vailla vertaa. Iso-Arska tulee ja tappaa, mutta kakkososassa hän onkin suojelija, ja tappaja-terminaattori onkin uudempi versio. Leffa tukee mainiosti alkuperäisen jättämää paikkaa, roolihahmot ovat samoja, juoni kulkee mukavasti eteenpäin jne jne. Leffa on lisäksi kaikkien aikojen tuottavin kakkososa, kun verrataan tuottoa ykkösosaan.

P.S: Etkö löytänyt Lord of the Rings -leffoja tai Harry Potteria? Et ole pahasti pielessä. Ne eivät ole listalla, koska en ole yhtään leffaa mistään näistä nähnyt. Olisin, jos olisin halunnut.

P.S.S: Ymmärsitte varmasti, että Titanic II on netissä levinnyt feikkitraileri?

3 kommenttia:

  1. Taas kerran loistava listaus!

    Jäi tosin häiritsemään tuo Die Hard II:n spoileri... ;)

    Ja kyllä se Lord of the Rings-sarja on ihan katsomisen arvoinen. En varmasti ole ensimmäinen joka sanoo!

    VastaaPoista
  2. Sormusten herrat on periaattessa yhdessä yksi leffa.

    VastaaPoista
  3. mens titanium braclets - TITIAN ART & GUTEN RATE
    Mens titanium white wheels Titanium Braclets 2016 ford fusion energi titanium are designed to be ford fusion hybrid titanium ideal for use in a small, disposable bottle or ion titanium hair color holistic babyliss nano titanium flat iron treatment.

    VastaaPoista